torsdag 30 september 2010

Take me away, like an overdose on heroin




Var ute igår igen med helt okända människor. Jag börjar bli bra på det där nu känner jag. Snackade med en snubbe via couchsurfing som skulle möta upp med en annan couchsurfare så på den vägen var det. Den andra var en tjej från Austin, Texas på 20 år. Hennes första legala öl igår ca 5 timmar efter att hon hade landat. Jag gillart.

Hamnade tillslut på en metalbar där jag frågade om dom behövde lite extrahjälp på kvällar och helger så nu ska jag dit och lämna CV och sånt idag. Känns bra. Har dock ingen bartenderutbildning så jag vet inte riktigt hur det kommer gå. Känns som om det endast serveras öl och en och annan Jack och cola typ så jag tycker jag borde få ändå, såklart. Håll tummarna!


English - Went out with complete strangers last night from couchsurfing.com. Ended up at a metal bar where I basically asked for a job and Im going back there today to give them my resume and stuff. Fingers crossed!

onsdag 29 september 2010

Kosa deg på Kos

Glömde detta. Jag har några låtar som jag spelar sönder på min stackars iPod. Men det går inte att inte lyssna på t.ex. den här låten om och om igen fastän den inte är den nyaste just nu.

JJ - My life heter den och är en cover på The Game's låt med samma titel. Finns på Spotify också.


English - Forgot to mention this song.

I tusentals år


Var på tur till IKEA av alla ställen idag med mina roomies plus en av deras vänner. Köpte ett alldeles härligt duntäcke som jag tänkte kura ihop mig under nu i vinter när det blir så kallt. Vi har inga element i vår lägenhet så det kan verkligen behövas! En bra investering indeed.

Igår var jag och min kusin ute och gjorde naturen osäker. Det var härligt att gå lite i skogen även om jag inte var klädd för det. Sen gick vi och satte oss på en härligt café, njöt av solen och drack varm choklad. Hur mysigt som helst.

Det är så härligt nu när hösten kommer, löven på träden är ju förträffligt fina! Se själva..



English - Went to IKEA to buy a dovet (?) for my bed now when it's getting cold outside and we dont have any radiators in our apartment. My cousin and I went for a walk in the forest and later drank hot cocoa and enjoyed the sun at a cafe.

måndag 27 september 2010

One more cup of coffee for the road

Ouch. Jag har druckit en hel del kaffe sen jag flyttade hit. Roomien gör kaffe på mornarna och jag tackar inte nej i första taget om jag inte själv behöver brygga det, även om det är extremt lätt att göra själv. Sen så blir det en del fikande med folk nu när jag inte har börjat jobba än också..

Jag är ingen bra kaffeperson. Jag blir beroende direkt. På en gång.

Idag är första dagen utan och jag känner mig hängig, har ont i huvudet och vill dra något över mig. Jag har inte rört mig ur fläcken på hela dagen. Jag är väldigt lat känner jag. Usch.


English - I have gotten addictive to coffee since I moved here, which isn't good because I'm a bad coffee drinker. I get addicted right away. My first day without coffee today and I have a headache and just wanna make it go away.

Whoppie doo.

Måste bara tillägga att jag är så sjukt trött på allt just nu och ändå har jag bara varit i denna nya stad i knappt 3 veckor. Sorligt när jag tänker på hur länge jag kommer vara här.. Usch.

Godnatt!


English - Sad when I think about how long time I have to spend in this city.

Teenage Crime

Guess what I did today. Firade födelsedag med tårta till förrätt, thaimat till huvudrätt och öl till efterrätt. Tre öl fick jag dock "bara" i mig sen bar det hem för att avsluta efterrätten med ytterligare en tårtbit. Gissa om jag är mätt... Skönt att dricka lagom. Lagom är underskattat!


English - Cake as an appetizer, Thai food as main course, beer as dessert.

söndag 26 september 2010

Sitting on the dock of the bay

Passande namn för passande person och liv. Hela mitt liv har from time to time känts som en hel jävla blackout. Inte minst när jag dricker, såklart.. Hemskt, jag vet. Men det är sanningen.

Hatar hur hämningarna släpps och man gör saker man normalt inte skulle göra om man var nykter eller bara fokuserad och mindre stressad.

Senaste blackouten var för 2 helger sedan. Skulle prompt ha dom där shotsen, dricka dom där ölen jag blev bjuden på.. Inte det smartaste valet då jag redan har perfekt full och inte behövde en endaste droppe till. Men när man är full så är man inte den bästa på att bedöma sådant tyvärr. Borde finnas någon slags spärr för sånt. Kanske i framtiden. Kanske inte. Jag har ingen som helst självkontroll när det kommer till alkohol när jag redan är påverkad. Det är illa.

Jag vet dock att jag inte är den enda som upplever detta, vilket jag inte kan bestämma mig för om det är skönt eller skrämmande. Mer än hälften av alla ungdomar skulle nog klassas som alkoholister om man ska tro undersökningar och sådant som klassar alkoholism.

Mitt liv. Sanningen. Här är jag. Hej och välkommen!



English - Suiting name for my lifestyle. Hate how you just lose your inhibitions when you drink, or at least I do. My life. The truth. Here I am. Hi and welcome!